[ A+ ] /[ A- ]

Uporabniki Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN so se skupaj z zaposlenimi in prostovoljci v tednu od 26. do 28. junija odpravili na tradicionalni socialnorehabilitacijski tabor, ki je tokrat bil ob reki Kolpi. Tabor se je odvijal v okviru tedna Helen Keller.  Helen Keller je kot pisateljica, predavateljica in borka za pravice najšibkejših, postala navdih za ljudi po vsem svetu in dokazala, da nas nobena ovira ne sme zaustaviti pri doseganju svojih ciljev.

Na poti iz Ljubljane do Radencev smo se ustavili ob Rudniškem jezeru v Kočevju, kjer smo se sprehodili in prisluhnili predstavitvi o Primožu Trubarju, Josipu Stritarju ter Franu Levstiku. Pot smo nadaljevali proti CŠOD Radenci, kjer smo se v večernih urah posvetili vsestranskemu kvizu, ki je prinesel simbolične nagrade zmagovalcem. V torek so ljudje z gluhoslepoto skupaj z zaposlenimi spekli slavno Belokranjsko pogačo. Popoldan smo se skupaj sprehodili bosonogi v okviru programa Zdravo z naravo. Večer pa smo zaključili v prijetnem druženju in plesnem ritmu.

V sredo smo si ogledali Vinico v Beli Krajni, kjer smo obiskali spominsko hišo Otona Župančiča. Predstavljena so nam bila njegova dela ter pridobili smo nove informacije o njegovem življenju, poti in osebnosti. Pot smo nadaljevali do Kmetije Zupančič, kjer nam je gospod Rihard Zupančič skozi predstavitev in razstavo, predstavil črno človeško ribico.