[ A+ ] /[ A- ]

V torek, 5. julija smo na Združenju gluhoslepih Slovenije DLAN gostili predsednika Društva laringotomiranih Slovenije, gospoda Ivana Košaka.

Na spoznavnem srečanju s člani Združenja DLAN je gospod Košak predstavil Društvo laringotomiranih in laringotomijo ter povedal nekaj besed o svoji osebni izkušnji z rakom grla. Laringotomija je operativna odstranitev grla, najpogosteje zaradi raka na grlu. Kakor osebe z gluhoslepoto se tudi osebe z laringotomijo sporazumevajo na prilagojen način ter v vsakdanjem življenju soočajo z različnimi izzivi na področju komunikacije s širšo družbo.

Članice in člani združenja DLAN so z veseljem in zanimanjem prisluhnili gospodu Košaku in mu tudi zastavili individualna vprašanja, ki so jih v zvezi z rakom grla in Društvom laringotomiranih posebej zanimala. Predstavitvi gospoda Košaka je  sledila predstavitev članov Združenja DLAN z nastop članice in člana združenja, s katerim sta predstavila  del talentov, ki ga imajo osebe z gluhoslepoto. Sledil je pogovor in druženje.

Gospodu Košaku se  iskreno zahvaljujemo za njegovo prijaznost in čas, ki nam ga je namenil. Hvala za to dragoceno izkušnjo, da nam je približal problematiko raka na grlu, ki žal sodi med enega najbolj pogostih rakavih obolenj.  V imenu članov, zaposlenih in prostovoljcev Združenja DLAN, se vam zahvaljujemo in želimo vse dobro vsem ljudem, ki živijo s to boleznijo.