[ A+ ] /[ A- ]

Spoštovane članice, spoštovani člani, cenjeni sodelujoči,
obdobje, v katerem se trenutno nahajamo, je drugačno od tega, kar smo bili doslej vajeni. Z gotovostjo pa je to obdobje priložnost, da pogledamo vase, si znova zastavimo cilje (male in velike korake), postorimo vse tisto, za kar doslej ni bilo dovolj časa …
Z vami želimo deliti nekaj utrinkov, misli, anekdot, ki so nam jih v teh posebnih okoliščinah iz svojega domačega okolja posredovali nekateri izmed naših članic in članov. S tem želimo spodbuditi člane združenja ter osveščati širšo javnost o tem, kako dneve karantene preživljajo ljudje z gluhoslepoto.

Boštjan Dragan je vloger, ki v svojem spletnem vlogu »BostyDr@DeafBlind True Story« govori o svojem življenju in o gluhoslepoti.

Vloger, ki javnost osvešča o gluhoslepoti

Sem Boštjan. Zaradi virusa preživljam dneve doma. Osebna asistentka mi pomaga pri pripravi mojih vlogov, ki jih objavljam na svoji Facebook strani. V njih osveščam gluhoslepe in širšo javnost o gluhoslepoti in trenutno tudi o koronavirusu. Za dan žena in materinski dan sva skupaj pripravila zvočni in besedni zapis za videoposnetek. V prostem času pa posesam po hiši, grem ven na zrak, spremljam novice, povezane z virusom, malo snemam, kličem prijatelje preko kamere … Res pa je, da pogrešam tisto svobodo. Z osebno asistentko sva vsak dan nekam šla, četudi samo na kavo. Največkrat smo se dogovorili, da se srečamo s prijatelji. To mi zdaj manjka. Tudi v trgovino s tehničnimi pripomočki bi rad šel, pa je zaprta … Ampak pomembno je, da kljub vsemu temu nisem pozabljen. Tudi Simona iz Združenja DLAN me pokliče. Vse se da, če se hoče. Vabim vas, da spremljate moje objave v mojem vlogu »BostyDr@DeafBlind True Story«.