[ A+ ] /[ A- ]

V torek, 8. oktobra 2019, smo se člani in zaposleni Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN udeležili skupščine Mednarodnega združenja žensk Ljubljana – SILA, ki je potekala v Hotelu Union v Ljubljani.

Na skupščini smo uradno sprejeli dve tandemski kolesi, ki so nam jih kot donacijo podarile članice SILE-IWCL. Predsednik Združenja DLAN, gospod Janko Plesec, je v imenu vseh izrekel prisrčno zahvalo za to velikodušno gesto in poudaril, da kolesi za gluhoslepe ne pomenita samo prevoznega sredstva, pač pa še veliko več: možnost svobodnega gibanja, rekreacije, izboljšanja zdravja in lažjega vključevanja v družbo. Nekateri izmed gluhoslepih že od otroštva naprej niso imeli možnost voziti kolesa. Kolesi sta že opravili prvi preizkus, saj sta se član z gluhoslepoto in njegova osebna asistentka z njim pogumno podala na pot proti prostorom združenja.

SILA-IWCL je nevladna, neprofitna in prostovoljska organizacija, ustanovljena leta 1993, ki združuje okrog 170 žensk iz 40 držav z namenom nudenja podpore, informacij, izkušenj in socialne mreže članicam, ki so se preselile v Slovenijo in si tu ustvarile dom. Organizirajo kulturne, športne, izobraževalne in družabne aktivnosti, posebno skrb pa namenjajo humanitarni dejavnosti.

Iskrena hvala vsem članicam SILE-IWCL za njihovo srčnost in prijaznost. Posebej se zahvaljujemo gospe Liliani Drolc, ki je bdela nad celotnim projektom.