[ A+ ] /[ A- ]

[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

Srečo Dolanc je bil v času študija več let prostovoljec v Združenju DLAN. Njegov dragocen prispevek pri delu z osebami z gluhoslepoto je pripomogel h kakovostnejšemu življenju posameznikov z gluhoslepoto. Spoštljivost, etičnost in kakovost dela, ki jo je izkazoval kot prostovoljec pri delu z osebami z gluhoslepoto so bile tiste vrline, ki jih je vseskozi potrebno izpostaviti.

Z zaključenim študijem farmacije je danes Srečo prvi gluhi lekarnar v Evropi. Zaposlen je na Dunaju, v Lekarni Marien Apotheke, kot vodja laboratorija. Sodeluje tudi v drugih projektih in je zelo zadovoljen.

Srečo uporablja enakovredno znakovni jezik gluhih tudi v lekarniškem poklicu. Za svoje samostojno delo ima dva tolmača, ki sta podprta s strani ministrstva za socialne zadeve, za delo s slišečimi strankami.

Poleg gluhega lekarnarja z aktivnim znanjem znakovnega jezika za delo z gluhimi in slišečimi strankami, je v lekarni več zaposlenih z znanjem znakovnega jezika, študentka farmacije in tehnik farmacije ter dva stalna tolmača. Lekarna ima identiteto lekarne z znakovnim jezikom.

Ob obisku je z veseljem razkazal svoje delovno okolje ter s ponosom predstavil svoje delo.  Srečo lepo pozdravlja vse člane Združenja DLAN ter jih lepo vabi na obisk Dunaja ter ogled lekarne.

Tudi mi smo ponosni nanj in mu želimo veliko uspehov pri nadaljnji poslovni in zasebni poti.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]