[ A+ ] /[ A- ]

Stanka Žargar, dolgoletna prostovoljka v Združenju gluhoslepih Slovenije DLAN, je prejemnica priznanja v natečaju Prostovoljec leta 2019 v starostni skupini nad 30 let. Natečaj od leta 2002 organizira Mladinski svet Slovenije v sodelovanju s častnim pokroviteljem, predsednikom RS Borutom Pahorjem.

Gospa Stanka je prostovoljka v Združenju gluhoslepih Slovenije DLAN neprekinjeno od njegove ustanovitve leta 2005. Ljudje z gluhoslepoto so središče njenih prizadevanj za boljši svet. Je zavzeta zagovornica njihovih pravic, tolmačica, spremljevalka in učiteljica. Kot gluha tolmačica gluhoslepim orje ledino v slovenskem prostoru. Nepogrešljiva je v delovni skupini za razvoj načinov sporazumevanja z ljudmi z gluhoslepoto. Gluhoslepim pomaga tudi pri vseh drugih aktivnostih v dnevnem centru in na večdnevnih socialnorehabilitacijskih taborih. Predvsem pa je njihova iskrena prijateljica in zaupnica, ki jim prisluhne in razume njihove stiske. Pri svojem delu je izjemno srčna in predana, ima toplo srce in vedno odprto dlan za vsakega gluhoslepega, s tem pa velik vpliv na celotno skupnost gluhoslepih.

Gospe Stanki iskreno čestitamo in se veselimo skupaj z njo.

Uradno razglasitev rezultatov in nagovor predsednika RS Boruta Pahorja prostovoljcem si lahko ogledate na spletni strani Mladinskega sveta Slovenije. Prepis predsednikovega nagovora pa je dostopen na naslednji povezavi