[ A+ ] /[ A- ]

V Združenju gluhoslepih Slovenije DLAN smo pripravili prvi Bazar gluhoslepih. Na dogodek smo povabili uporabnike iz Društva za kulturo inkluzije in uporabnike Varstveno delovnega centra Želva.
 
Obiskovalci so imeli priložnost občudovati in s seboj odnesti izdelke, ki so jih ustvarili ljudje z gluhoslepoto. Slednja je bila priložnost za podporo in spodbujanje nadaljnje ustvarjalnosti. Poleg tega je bil namen srečanja tudi druženje in sklepanje novih prijateljstev. Ob sproščenih pogovorih, igranju družabnih iger smo si podelili marsikatero izkušnjo ter se posladkali s slastnimi palačinkami.
 
Tovrstna druženja so izrednega pomena za vse uporabnike, saj krepijo medsebojne odnose ter spodbujajo solidarnost in razumevanje med različnimi skupinami ljudi. Poleg tega pomagajo pri zmanjševanju stigmatizacije in odpiranju novih priložnosti za širjenje socialne mreže in sodelovanja. S skupnimi močmi lahko ustvarjamo bolj vključujočo in spoštljivo družbo, kjer se spoštujejo različnosti in kjer se najde prostor za vsakega posameznika.
 
Ljubljana, 29. 2. 2024