[ A+ ] /[ A- ]

Dne 25.9. 2018 smo na Združenju gluhoslepih Slovenije DLAN imeli slovesno otvoritev novih poslovnih prostorov, na naslovu Trebinjska ulica 7, 1000 Ljubljana.

Prostore so otvorili predsednik Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN, gospod Janko Plesec, državna sekretarka MDDSZ, gospa Breda Božnik ter predstavnik financerja poslovnih prostorov gospod Vinko Bilić, član invalidske komisije pri FIHO.

Pozdravni govor so imeli predsednik Združenja DLAN gospod Janko Plesec,  župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković, državna sekretarka MDDSZ, gospa Breda Božnik, predsednik Nadzornega Sveta FIHO, mag. Vladimir Pegan, sekretar NSIOS, gospod Goran Kustura ter bivši predsednik Lions kluba Ljubljana Forum, prof. dr. Vlado Dimovski.

Župan MOL in državna sekretarka MDDSZ sta v svojih govorih izrazila podporo  Združenju DLAN. Podporo so izrazili tudi drugi govorci. Z Lionsi in Lions klubom Ljubljana Forum pa bomo  še naprej sodelovali pri izvedbi skupnih projektov.

Sledil je kulturni program v katerem so nastopali gluhoslepi skupaj s prostovoljci in zaposlenimi Združenja DLAN. Gluhoslepi so znova pokazali kaj zmorejo in znajo in dokazali, da so zgodbe gluhoslepih s pomočjo Združenja DLAN pozitivne. Kulturni program so nastopajoči zaključili s pesmijo Dan ljubezni, ki so jo gluhoslepi zapeli in zaigrali s pomočjo tolmačev za gluhoslepe.

Vsem  gostom in udeležencem se iskreno zahvaljujemo za  prispevek k temu čudovitemu dogodku.

Neizmerno smo hvaležni  financerju FIHO in vsem, ki ste kakorkoli prispevali k temu, da smo s skupnimi močmi uspeli stkati preprogo po kateri hodimo danes. Vse z željo, da Združenje DLAN nadaljuje svoje poslanstvo v dobrobit vseh gluhoslepih v državi.

Po besedah predsednika Združenja DLAN ti prostori predstavljajo drugi dom gluhoslepih. V njih se piše zgodba gluhoslepih, kjer vedno najdejo sprejetost, razumevanje, potrebno pomoč in podporo ter ljubezen.  Vabljeni, da nas obiščete.