[ A+ ] /[ A- ]

Služba za komuniciranje RTV Slovenija obvešča, da so na portalu Dostopno.si pripravili posebno rubriko v tehniki, imenovani LAHKO BRANJE. Rubrika je namenjena ljudem, ki imajo težave pri branju.

 

Lahko branje je posebna tehnika dostopnosti in ima svoja pravila in zakonitosti. Bistvo besedil, napisanih v tehniki lahkega branja, je, da so vsebinsko in jezikovno preprostejša in lažje razumljiva. Tudi oblikovno so dostopnejša, saj teksti niso tako gosti in strnjeni, vsebina pa je dopolnjena tudi s slikovnim gradivom.

Trenutno v rubriki LAHKO BRANJE objavljajo predvsem novice, povezane z dogajanjem ob epidemiji s koronavirusno boleznijo. Podajajo pomembne informacije, obveščajo o ukrepih in tudi o dogajanju po svetu.

Epidemija se bo postopoma umirila, rubrika LAHKO BRANJE pa bo ostala in še naprej izpolnjevala svoj namen: obveščanje, izobraževanje in ozaveščanje v lažje razumljivi obliki.

Vabljeni k spremljanju novic v rubriki LAHKO BRANJE na naslednji povezavi: Dostopno.si – Lahko branje. Na istem mestu lahko izberete tudi možnost ogleda novic in oddaj s tolmačenjem v znakovni jezik, z zvočnim opisom, navadnimi ali zvočnimi podnapisi.

(Vir: RTV SLO, Sporočila za javnost)