[ A+ ] /[ A- ]

V okviru tedna Helen Keller je Združenje gluhoslepih Slovenije DLAN kot eno izmed dejavnosti v čast ikoni in največji svetovni ambasadorki gluhoslepih – Helen Keller,  danes, v Lutkovnem gledališču Ljubljana, uprizorilo gledališko igro z naslovom »Naša zgodba«.

Teden Helen Keller je posvečen vsem ljudem z gluhoslepoto in predstavlja priložnost, da se družba zave položaja, ovir ter stisk, s katerimi se soočajo.

Skupina članov Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN, ki zajema predstavnike vseh treh skupin oseb z gluhoslepoto: prirojeno, pridobljeno in starostno gluhoslepoto, se je prvič v zgodovini Republike Slovenije predstavilo širši javnosti. Nastopili so z gledališko predstavo, z naslovom »Naša zgodba«, ki predstavlja svet gluhoslepote, situacije iz vsakdanjega življenja oseb z gluhoslepoto, tako njihove stiske, težave kakor tudi zmožnosti, spretnosti in talente. Dramska igra predstavlja sliko dogajanja v Dnevnem centru Združenja DLAN, ki deluje znotraj edinega strokovno verificiranega socialnovarstvenega programa Usposabljanje in socialna rehabilitacija gluhoslepih. Predstavlja prilagojen, individualen in strokoven pristop k osebi z gluhoslepoto.

Dramsko igro je otvoril častni pokrovitelj dogodka poslanec Evropskega parlamenta gospod Franc Bogovič.  Prisotne je nagovoril poslanec Evropskega parlamenta gospod Ivo Vajgl. Po dramski igri sta nas s svojim govorom počastila  prof. dddr. Andrej Pleterski in predsednik Lions Kluba Ljubljana Forum prof. dr. Vlado Dimovski.

Zahvaljujemo se vsem prisotnim za to čudovito izkušnjo. Hvaležni smo in zelo veseli priložnosti, da smo se lahko predstavili širši javnosti ter vam nekoliko bolj približali svet ljudi z gluhoslepoto, ki je žal še vedno nepoznan.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”36″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”imagedate” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]