[ A+ ] /[ A- ]

V dneh med 24. in 25. novembrom 2022 smo na Združenju gluhoslepih Slovenije DLAN v sklopu Erasmus+ projekta: Učenje skozi dotik ponovno gostili strokovnjakinjo s področja gluhoslepote na Hrvaškem, iz Hrvaške zveze gluhoslepih DODIR (Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR), dr. Sanjo Tarczay, ki je pred kratkim postala tudi predsednica Svetovne zveze gluhoslepih (WFDB). V sklopu projekta je potekalo nadaljevalno izobraževanje in usposabljanje z namenom krepitve in izpopolnjevanja kompetenc za delo z ljudmi z gluhoslepoto.

Poleg predavanj, delavnic in drugih skupnih aktivnosti z namenom, da se zagotovi še bolj kakovostno delo osebja, ki je vsakodnevno v stiku z osebami z gluhoslepoto ter prostovoljcev, ter kakovostno odzivanje na raznolike potrebe oseb z gluhoslepoto, smo čas namenili tudi spoznavanju, povezovanju in deljenju zgodb ter aktualnih novic s člani Združenja DLAN.

Dr. Sanji Tarczay in vsem drugim udeležencem projekta se iskreno zahvaljujemo za njihov prispevek k izobraževanju za še bolj kvalitetno delo z gluhoslepimi v prihodnje. Veseli in hvaležni smo, da ste delili z nami svoje znanje in izkušnje. Hvala tudi vsem drugim, ki ste kakorkoli sodelovali pri projektu in s tem prispevali svoj delež.