[ A+ ] /[ A- ]

Spoštovane članice, spoštovani člani, cenjeni sodelujoči,

obdobje, v katerem se trenutno nahajamo, je drugačno od tega, kar smo bili doslej vajeni. Z gotovostjo pa je to obdobje priložnost, da pogledamo vase, si znova zastavimo cilje (male in velike korake), postorimo vse tisto, za kar doslej ni bilo dovolj časa …

 Z vami želimo deliti nekaj utrinkov, misli, anekdot, ki so nam jih v teh posebnih okoliščinah iz svojega domačega okolja posredovali nekateri izmed naših članic in članov. S tem želimo spodbuditi člane združenja ter osveščati širšo javnost o tem, kako dneve karantene preživljajo ljudje z gluhoslepoto.

 

Tanja je ena najuspešnejših slovenskih plezalk. Skupaj z osebno asistentko, še eno Tanjo, dneve preživlja predvsem v duhu reka “zdrav duh v zdravem telesu”.

 

Kako preživljava karanteno?

Dnevi znajo biti dolgočasni, vendar poskušava vedno znova zapolniti najin vsakdan. Poskusili sva se v peki. Skupaj sva spekli brezglutenske piškote iz prosene in ajdove moke. Medtem ko so bili piškoti v pečici, sva prebrali vse aktualne novice v tistem dnevu. Na pečici sva nastavili odštevalnik časa, tako so bili piškoti ravno prav zapečeni. 😊

 

  

Tanja G. ima doma v garaži svojo lastno plezalno steno. Kljub zelo hladnemu vremenu je opravila trening na steni. Naslednjič sem se pridružila tudi jaz (Tanja L.) in sedaj skupaj plezava dvakrat na teden.

 

Slika: Plezanje s kapo. Tudi v hladnem vremenu se da. In nabiranje vitamina D na soncu.

Veliko časa poskušava preživeti na svežem zraku, saj se tako obe bolje počutiva. Vsak dan hodiva tudi na daljše sprehode. Sedaj, ko so dnevi daljši in temperature višje, je zares pravi užitek biti na soncu.

Slika: Tanja na plezalni steni in sprehod na soncu.