[ A+ ] /[ A- ]

Spoštovane članice, spoštovani člani, cenjeni sodelujoči,
obdobje, v katerem se trenutno nahajamo, je drugačno od tega, kar smo bili doslej vajeni. Z gotovostjo pa je to obdobje priložnost, da pogledamo vase, si znova zastavimo cilje (male in velike korake), postorimo vse tisto, za kar doslej ni bilo dovolj časa …
Z vami želimo deliti nekaj utrinkov, misli, anekdot, ki so nam jih v teh posebnih okoliščinah iz svojega domačega okolja posredovali nekateri izmed naših članic in članov. S tem želimo spodbuditi člane združenja ter osveščati širšo javnost o tem, kako dneve karantene preživljajo ljudje z gluhoslepoto.

Darinka in njena osebna asistentka Martina sta kot vedno zelo aktivni. Darinka se z veseljem in ponosom spominja velikonočnih praznikov.

Praznično veselje

Pozdravljeni. Z Martino se skoraj vsak dan odpraviva ven na svež zrak, včasih v okolico doma, včasih se kam zapeljeva. Rada bi z vami delila dogajanje na velikonočni petek, ko sem po običaju pobarvala pirhe, spekla kruh in potico, ter vse lepo zložila v košaro, ki je počakala na veliko noč. Po celi hiši je prelepo dišalo, Martina pa je vse poslikala, da se ne pozabi. Potico sva seveda tudi poskusili in bila je odlična.

Zapisala: Martina Kapl