[ A+ ] /[ A- ]

»Sedim na balkonu. Gledam nebo v večernem mraku in razmišljam o malarju, ki dela take dramatične slikarije. Nekaj modrine daleč za planino, tik nad mano črn klobuk, iz katerega se bo zdaj zdaj usul dež ali toča ali pa ga bo veter odpihnil dalje. Podobe na nebu se spreminjajo … Spet premišljujem o Simoni. Ona je kriva za to, da bom morda napisala roman. To je bila še včeraj skrita želja, zdaj je to trčilo ob realnost … Nekaj prigod, pesmic, slabih izkušenj, za katere se za nazaj vedno pokaže, da marsičesa nisi videl in vedel in si se narobe odločil. To je vse, kar se najde v mojem arhivu. Zdaj pa roman. Bojim se že vnaprej, da se bom zbudila iz teh sanj in ne bo ostalo nič.«

Vzeto iz knjige Plastenje s(r)amot

Prejšnji teden nas je v Združenju gluhoslepih Slovenije DLAN razveselila novica, da je pri Založbi Litera izšel roman Plastenje s(r)amot avtorjev Štefana Kardoša in Jožice Atelšek.

Gre za izjemno pomembno literarno delo v slovenskem prostoru, saj se je v vlogi soavtorice prvič znašla oseba z gluhoslepoto – gospa Jožica Atelšek. Jožica Atelšek s svojim pomembnim dosežkom dokazuje in je svetel zgled, kaj vse zmorejo ljudje z gluhoslepoto z nekaj podpore.

V pripravi sta tudi zvočni zapis in prevod knjige v brajico.