[ A+ ] /[ A- ]

V petek 15. oktobra 2021, na dan bele palice, smo se člani Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN, zaposleni in prostovoljci udeležili celodnevne ekskurzije po Gorenjski v organizaciji gospe Dunje Olge Bohorič.

Najprej smo si pod vodstvom lokalnega vodnika ogledali Škofjo Loko, notranjost Šentjakobske cerkve ter izvedeli tudi mnogo zanimivosti o Škofjeloškem pasijonu. Ekskurzijo smo nadaljevali do mesta Kranj, kjer nas je pričakala prijazna lokalna vodnica. Skupaj smo se sprehodili mimo Stare Pošte, Prešernove hiše, preko Glavnega trga do znamenite cerkve sv. Kancijana in Prešernovega spomenika s Prešernovim gledališčem. Za konec pa smo si v Adergasu ogledali nekdanji dominikanski samostan Adergas z župnijsko cerkvijo Marijinega oznanjenja ter najstarejšo Komendsko lipo, imenovano tudi Turška lipa, ki je bila zasajena v 16. stoletju.

Izvedbo zelo poučne ekskurzije je finančno omogočil Lions klub Ljubljana, za organizacijo pa je poskrbela gospa Dunja. Iskreno se zahvaljujemo Lions klubu Ljubljana za vso podporo in pomoč ter izjemno sodelovanje. Veliko zahvalo pa izrekamo tudi gospe Dunji, ki poskrbi, da ljudje z gluhoslepoto prejmejo čimveč zanimivih informacij in si na ta način bogatijo svoj svet.