[ A+ ] /[ A- ]

Med 8. in 10. septembrom 2022 smo se članice in člani Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN, zaposleni in prostovoljci odpravili na tridnevne duhovne dneve na Sveto Goro.

Pater Bogdan Knavs, ki že tradicionalno enkrat mesečno daruje sveto mašo za gluhoslepe na sedežu Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN, nas je zelo lepo in toplo sprejel ter nas v teh dneh duhovno spremljal.

V času, ki smo ga imeli na razpolago, smo se po lastni želji in presoji imeli priložnost posvetiti molitvi ter tudi sproščeno zabavati in družiti med seboj. Izvedli smo različne delavnice, si ogledali svetišče Sveta Gora ter frančiškanski samostan, prisluhnili zanimivim predavanjem z naslovom Optimistični ljudje se starajo bolj elegantno ter na temo odpuščanja, se družili ob družabnih igrah, se sprehodili in poskrbeli za dnevno rekreacijo. Kdor je želel, je imel priložnost za sveto spoved. Imeli smo tudi veliko priložnost za počitek in sproščen pogovor s patrom Bogdanom in med seboj. Ob zaključku pa smo si še ogledali nekatere znamenitosti Ajdovščine, starega mestnega jedra in utrdbe Castra.

V naravnem okolju smo imeli priložnost poglobiti svoje medsebojne odnose, se med seboj  še bolje spoznati ter si v miru vzeti čas drug za drugega, za kar smo zelo hvaležni.

Iskrena hvala patru Bogdanu Knavs, vsem, ki ste se  dogodka udeležili in tistim, ki ste  pomagali pri njihovi organizaciji in izvedbi.