[ A+ ] /[ A- ]

V soboto, 17. junija 2023, se je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani odvila dobrodelna prireditev Gluhoslepi med nami v organizaciji Rotary kluba Ljubljana – Barje in Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN. Glavni namen dogodka pod sloganom »S skupnimi močmi zmoremo več« je bilo ozaveščanje širše javnosti o gluhoslepoti ter potrebni zakonodajni ureditvi področja gluhoslepote. Poleg uveljavljenih glasbenikov in govorcev so se na dogodku predstavili tudi ljudje z gluhoslepoto, ki vedno znova dokazujejo, da ob ustrezni individualni podpori ter pomoči zmorejo biti ustvarjalni in aktivni člani družbe.

Dobrodelna prireditev je potekala pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Ljubljana, Zorana Jankovića, prireditev pa so sooblikovali: Daniel Popović, Sam’s Fever, Božidar Wolfand Wolf, godba in mažorete Trebnje, Dunja Vrhovnik, Marjan Zgonc, Klavdija & Polonca, Duo Melodica, Alen Kofol, Mirjana Šernek, Vesna Marinko ter osebe z gluhoslepoto, ki so nastopile s svojimi točkami. Velika hvala vsem srčnim glasbenikom in nastopajočim, ki so pričarali nepozaben dan.

Srčna in velika HVALA predsedniku Vlade RS, dr. Robertu Golobu, županu MOL, gospodu Zoranu Jankoviću, dr. Iztoku Seljaku, velikemu podporniku skupnosti gluhoslepih, guvernerju Rotary Districta Slovenija in Severna Makedonija v letih 2020/2021, direktorju Hidrie Holding, predsedniku Združenja Managerjev in častnemu konzulu Madžarske, častni ambasadorki in promotorki pravic gluhoslepih, gospe Tini Gaber, gospe Vlasti Nussdorfer, predsednici Programskega sveta Festivala za tretje življenjsko obdobje, dr. Milanu Brglezu, evropskemu poslancu, mag. Mateji Toman, predsednici NSIOS ter gospodu Mihi Lobniku, zagovorniku načela enakosti in Tanji Šubelj.

Hvala srčni ekipi Grofa in Grofice iz gradu Dvor, Preddvor.

Hvala vsem Dlanovkam in Dlanovcem, vsem rotarijkam in rotarijcem ter vsem dragim podpornikom in prijateljem Združenja DLAN.