[ A+ ] /[ A- ]

 

Gluhoslepim ustvarjalnost omogoča, da so to, kar so v resnici, da ohranijo svoj jaz – da ohranijo svobodo. S pomočjo ustvarjanja želijo spremeniti svoj svet na bolje. Le izpolnjen človek odkrije v sebi mir in zna seči v roke sočloveku.

Dne, 4.7. 2018 je Združenje gluhoslepih Slovenije DLAN v prostorih Informacijske točke 65+, na Mačkovi ulici 1, v Ljubljani  odprlo razstavo izdelkov in fotografij članov Združenja DLAN, ki predstavljajo utrinke iz njihovih življenj.

Zbrane sta nagovorila  župan občine Ljubljana, g. Zoran Janković in  predsednik Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN, g. Janko Plesec. Otvoritve razstave so se udeležili tudi svetnica Varuha človekovih pravic, gospa Brigita Urh, predsednik Lions kluba Ljubljana Forum, prof. dr. Vlado Dimovski ter predstavnik Ministrstva za kulturo.

Za gluhoslepe je življenje izzivalna pustolovščina.  Sami pravijo tako: »Če se znamo soočiti s spremembami in se svobodnega duha spopadamo z usodo, smo nepremagljivi.«

Upamo, da bo razstava vsem, “ki vidimo in slišimo, odprla oči in ušesa, da ne bomo gluhi in slepi za resnično gluhoslepe”.

Iskreno se zahvaljujemo vsem udeležencem in obiskovalcem.

Razstavo si lahko ogledate do 25 7. 2018.

Lepo vabljeni!