[ A+ ] /[ A- ]

»Bodite z veseljem. Ne razmišljajte o današnjih neuspehih, temveč o uspehu, ki bi lahko prišel jutri. Ste si postavili težko nalogo, vendar boste uspeli, če boste vztrajali, in boste našli veselje pri premagovanju ovir.«  (Helen Keller)

Mednarodni teden oseb z gluhoslepoto – teden Helen Keller je namenjen osveščanju ljudi o gluhoslepoti, povečanju podpore ljudem, ki poslušajo s srcem in gledajo z dlanmi – ljudem z gluhoslepoto in njihovim družinam, z željo, da ljudje spregovorijo o gluhoslepoti, spoznajo področje gluhoslepote in njeno heterogenost ter se seznanijo z izzivi, s katerimi se ljudje z gluhoslepoto vsakodnevno spopadajo. Teden Helen Keller je posvečen vsem osebam z gluhoslepoto in predstavlja priložnost, da se družba zave položaja, ovir ter stisk, s katerimi se ta populacija sooča.

Na Združenju gluhoslepih Slovenije DLAN smo poleg aktivnosti, ki so potekale cel mesec junij, mednarodni teden oseb z gluhoslepoto praznovali z osrednjim dogodkom v torek, 28. 6., na sedežu Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN.

Na dogodku so se predstavile osebe z gluhoslepoto s svojimi umetniškimi izdelki, kulturnimi prispevki in drugimi veščinami.  Skupaj smo se spomnili Helen Keller in izrednega pomena, ki ga ima mednarodni teden oseb z gluhoslepoto. Kulturnemu programu je sledila pogostitev in veselo druženje v prijetnem vzdušju.

Zahvaljujemo se nastopajočim in vsem, ki ste se udeležili dogodka ter s svojo prisotnostjo prispevali k slavnostnemu praznovanju tega pomembnega tedna, tedna pisateljice z gluhoslepoto in aktivistke Helen Keller.

Vabimo vas, da preberete prispevek o praznovanju tedna Helen Keller, objavljen na spletni strani RTV SLO, ki je dostopen na naslednji povezavi: https://www.rtvslo.si/dostopno/clanki/27-junija-obelezujemo-dan-helen-keller/632388 .

 

Vsem gluhoslepim, njihovim svojcem, prijateljem in znancem želimo lep mednarodni teden oseb z gluhoslepoto.

»Sami lahko storimo tako malo, skupaj lahko storimo veliko« (Helen Keller)