[ A+ ] /[ A- ]

Spoštovane članice, spoštovani člani, cenjeni sodelujoči,

obdobje, v katerem se trenutno nahajamo, je drugačno od tega, kar smo bili doslej vajeni. Z gotovostjo pa je to obdobje priložnost, da pogledamo vase, si znova zastavimo cilje (male in velike korake), postorimo vse tisto, za kar doslej ni bilo dovolj časa …

 Z vami želimo deliti nekaj utrinkov, misli, anekdot, ki so nam jih v teh posebnih okoliščinah iz svojega domačega okolja posredovali nekateri izmed naših članic in članov. S tem želimo spodbuditi člane združenja ter osveščati širšo javnost o tem, kako dneve karantene preživljajo ljudje z gluhoslepoto.

Vinko nam je s pomočjo osebne asistentke in spletne kamere odprl vrata svoje kuhinje in z veseljem pokazal jedi, ki jih pripravlja v času karantene.

Čas si krajša s kuhanjem

Vinko je zelo dober kuhar. Ker je gluhoslep, je njegova najboljša pomočnica pri kuhi roka. Z njo preveri temperaturo pečice, čas kuhanja ali peke, potipa piškot, da se prepriča, ali je pečen, preveri jakost ognja na plinskem štedilniku itd. Nove recepte Vinko pripravlja s pomočjo osebnih asistentk, naslednjič pa jih že zna pripraviti sam. Sam pripravlja zdrave ovsene piškote, rižoto z lignji, presne kroglice, različne solate, pico, zajtrke (jajca, hrenovke) in še in še.

Zapisala Lana Mihelčič