[ A+ ] /[ A- ]

V dneh med 31. majem in 3. junijem 2022 smo na Združenju gluhoslepih Slovenije DLAN v sklopu Erasmus+ projekta: Učenje skozi dotik gostili strokovnjake s področja gluhoslepote na Hrvaškem, iz Hrvaške zveze gluhoslepih DODIR (Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR), z dr. Sanjo Tarczay, ki je tudi predsednica Evropske zveze gluhoslepih (EDbU). V sklopu projekta je potekalo izobraževanje in usposabljanje z namenom pridobitve in krepitve kompetenc za delo z ljudmi z gluhoslepoto. Poleg predavanj in delavnic, smo si izmenjali dobre prakse dela, zakonsko oziroma sistemsko urejenost področja gluhoslepote in se pogovarjali o medsebojnem sodelovanju v prihodnje.

Poleg drugih skupnih aktivnosti s člani Združenja DLAN, smo se skupaj odpravili tudi na voden ogled Ljubljanskega gradu. Vodil nas je dolgoletni prostovoljec in osebni asistent Gašper Rems, ki je med drugim tudi vodič za oglede Ljubljanskega gradu.

Dr. Sanji Tarczay in vsem drugim udeležencem se iskreno zahvaljujemo za njihov prispevek k izobraževanju za še bolj kvalitetno delo z gluhoslepimi v prihodnje. Veseli in hvaležni smo, da ste delili z nami svoje znanje in izkušnje. Hvala tudi vsem drugim, ki ste kakorkoli sodelovali pri projektu in s tem prispevali svoj delež.