[ A+ ] /[ A- ]

V Salt Lake Cityju se je 24. in 25. maja začela tekmovalna sezona za paraplezalce, kjer je na letošnji prvi tekmi svetovnega pokala navdušila slovenska paraplezalna reprezentanca pod vodstvom selektorja Gregorja Selaka. Z odličnim nastopom tako v kvalifikacijah kot v finalu je suvereno zmagala gluhoslepa plezalka Tanja Glušič, članica Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN.

Tanja je odlično odplezala obe kvalifikacijski smeri in v finale vstopila kot vodilna. Osvojila je tudi vrh finalne smeri in se tako veselila zmage v kategoriji omejitve vida B1.

“Zelo sem vesela, da sem že na prvi tekmi letošnje sezone priplezala do zlata. Zadovoljna sem z nastopi v kvalifikacijah, kjer sem v prvi smeri priplezala do vrha, v drugi pa mi je zmanjkalo nekaj sekund, tako da sem zaključila gib pod vrhom. Kljub temu sem ob koncu kvalifikacij suvereno zasedala prvo mesto. Finalno smer sem plezala kot zadnja, upoštevala sem vsa trenerjeva navodila in jo uspešno preplezala ter si s tem zagotovila zmago. Ob prvem nastopu z novim selektorjem Gregorjem sva pred tekmovanjem naredila načrt, ga dobro izvedla in pometla s konkurenco,” je ob uvodni letošnji zmagi povedala Tanja Glušič. (Vir: PZS)

 

V imenu vseh članov in zaposlenih  Združenja DLAN, Tanji iskreno čestitamo, se veselimo skupaj z njo in ji tudi v prihodnje želimo še veliko uspehov na njeni poti.