[ A+ ] /[ A- ]

V četrtek 23. 2. 2023, smo v Združenju DLAN poslušali zanimivo predavanje o pomembnosti sprejemanja sebe. Svoj vidik sta predstavila uporabnika Združenja DLAN Nika Jurc in Anton Polutnik.

Nika nam je predstavila svojo življenjsko zgodbo o odraščanju z gluhoslepoto in Usherjevim sindromom. Izpostavila je pomembnost podpore s strani okolja, zlasti družine, iskanje svojega mesta v svetu in sprejemanje sebe. Danes ima ohranjen le centralni vid, s pomočjo slušnih aparatov pa poskuša ujeti še določene zvoke. Ima veliko hobijev, najraje sprehaja svojega kužka, ukvarja pa se tudi s pisanjem zgodb in motivacijskih člankov. 

Anton Polutnik je prav tako predstavil svojo zgodbo. Med drugim je podrobno opisal trenutke negotovosti in bolečine iz svojega življenja, poudaril pa je pomembnost sprejemanja sebe takšnega kot je in odločno, pogumno pot naprej. Izpostavil je tudi pomembno vlogo Združenja DLAN v njegovem življenju.

Iskreno se zahvaljujemo vsem za pogum za podelitev dragocenih zgodb in izkušenj ter sproščenega pogovora, ki se je v nadaljevanju razvil.