[ A+ ] /[ A- ]

V torek, 27. 6. 2023, je strokovna delavka in koordinatorka Erasmus+ projekta Učenje skozi dotik, Marjana Kenda, s svojim prispevkom sodelovala na konferenci, ki jo je organiziral Zavod za študije gluhih, izobraževanje, tolmačenje in coaching Lingua Signans.

Na hibridni konferenci, ki je potekala v Hiši Evropske unije v Ljubljani, so svoje Erasmus+ projekte, ki so potekali med letoma 2021 in 2023, predstavili Združenje gluhoslepih Slovenije DLAN, Zavod za študije gluhih, izobraževanje, tolmačenje in coaching Lingua Signans in Združenje gluhih Slovenije 14 11.

Marjana Kenda je v predstavitvi na začetku na kratko predstavila nekaj osnovnih informacij o gluhoslepoti in delu v Združenju gluhoslepih Slovenije DLAN ter se nato osredotočila na prve izkušnje z Erasmus+ projekti.  Podrobneje je predstavila prvi Erasmus+ projekt z naslovom Učenje skozi dotik in na kratko spregovorila o Erasmus+ projektu z naslovom »Cross-cultural Project on Deafblindness«, ki ga izvajamo skupaj z dansko organizacijo The Specialist Consultancy for the Deafblind at North Denmark Region.

Program Erasmus+ ter oba naša Erasmus+ projekta, doživljamo kot izjemno dragocene in pomembne priložnosti za učenje, rast, razvoj, povezovanje in medsebojno krepitev; priložnosti, ki nam omogočajo, da se učimo od najboljših strokovnjakov na področju gluhoslepote, in s tem krepimo stroko tudi v Sloveniji.