[ A+ ] /[ A- ]

V ponedeljek, 17. januarja 2022, sta se dr. Simona Gerenčer ter strokovna delavka Marjana Kenda, udeležili dogodka ob zaključku Erasmus+ projekta ACCESSCULT: Dostopnost do kulturne dediščine osebam z invalidnostjo v Sloveniji in v Evropskem kontekstu.

V sklopu projekta ACCESSCULT, je septembra 2021, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, pripravila mednarodno izobraževanje (Train the trainers event for lecturers of the HEI module), na katerem je potrebe oseb z gluhoslepoto ter kaj je bilo do sedaj že narejeno na področju dostopnosti kulturne dediščine osebam z gluhoslepoto predstavila strokovna delavka Marjana Kenda.

Na zaključnem dogodku projekta, pa je dobre prakse Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN, potrebe oseb z gluhoslepoto ter kaj je bilo do sedaj že narejeno na področju dostopnosti kulturne dediščine osebam z gluhoslepoto, predstavila dr. Simona Gerenčer.

Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter Inštitutu za napredno upravljanje komunikacij INUK čestitamo za uspešno izvedbo projekta.