[ A+ ] /[ A- ]

Med 20. in 22. majem 2022 smo se članice in člani Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN, zaposleni in prostovoljci odpravili na poletni socialnorehabilitacijski tabor v Kranjsko Goro.

Prvi dan smo si najprej ogledali naravni rezervat Zelenci, ki je od Kranjske Gore oddaljen le nekaj kilometrov, se sprehodili skozi stari del Kranjske Gore ter se nato odpravili do Vile Šumice, kjer smo v objemu narave ter prijetni družbi preživeli nepozaben vikend. Popoldne je bilo ustvarjalno obarvano ter namenjeno raziskovanju okolice počitniškega doma, zvečer pa smo s kvizom in posebnim tekmovanjem preverili naše znanje in razvitost naših čutil (okus, vonj in dotik).

V soboto dopoldne smo se peš odpravili do jezera Jasna, kjer smo se posladkali s sladoledom ter se naužili sonca, popoldne pa smo zopet preživeli nekoliko bolj ustvarjalno. V soboto zvečer nas je presenetil gost, pater Bogdan Knavs, s katerim smo se skupaj poveselili, zapeli in zaplesali.

V nedeljo smo obiskali Planico, si ogledali Planiški muzej, nato pa smo se polni lepih vtisov in doživetij odpravili domov.

Iskrena hvala vsem, ki ste pomagali pri izvedbi tabora.