[ A+ ] /[ A- ]

Ljudje z gluhoslepoto smo se skupaj z osebnimi asistenti, prostovoljci in zaposlenimi v Združenju gluhoslepih Slovenije DLAN  v začetku septembra udeležili socialnorehabilitacijskih dni ljudi z gluhoslepoto. Tokrat smo bivali v Domu Emavs v prelepi vasi Zgornje Gorje pri Bledu. Namen vsakoletnega tabora je povezovanje in razvijanje prijateljstev med ljudmi z gluhoslepoto, pridobivanje in izmenjava izkušenj ter razvijanje kreativnosti in zdravega načina življenja. 

Prvi dan tabora smo preživeli ob učenju orientacije v hiši in okolici, ob spoznavanju skritih kotičkov v vasi in ustvarjalnih delavnicah. Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili na Bled, kjer smo se sprehodili ob jezeru in se s tradicionalnimi pletnami popeljali na Blejski otok. Tu smo si ogledali cerkev in pozvonili na zvon želja. Popoldan smo se odpravili na kmetijo, kjer smo spoznavali različna kmečka opravila in izdelke. Zvečer smo se posladkali z blejskimi kremnimi rezinami in zaplesali ob glasbi. Zadnji dan tabora smo se odpeljali še v romarsko središče Brezje, nato pa se polni lepih vtisov vrnili v združenje.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste nas podprli in nam pomagali, da smo lahko ljudem z gluhoslepoto omogočili to dragoceno izkušnjo.