[ A+ ] /[ A- ]

»Ko sem se prvič po tednu zaprtja sprehodila po ulicah Maribora, v katerem živim, skoraj nisem mogla verjeti, da so med bloki moja pljuča zadihala svežino. Po ulicah sem namesto sprehajalcev in množičnih avtomobilov, videla kako muce posedajo po klopeh in cestah. Psi na sprehodih so tako veselo migali z repki, da so ustvarili prepih, ki je slabe misli takoj odgnal stran. Ptički so radodarno prepevali najlepše melodije, ki jih premorejo … Mogoče vsak ni videl enako, ampak ta čas, v katerem smo se znašli spomladi 2020, je meni predstavil novo sliko o tem, kako je lahko naš svet še lepši.«

Nika Jurc

Mladinska mreža Mednarodne organizacije gluhoslepih je v začetku leta k sodelovanju povabila mlade osebe z gluhoslepoto iz celega sveta, z namenom, da zapišejo svoje izkušnje s pandemijo Covid-19.

V Združenju DLAN smo se prejšnji teden razveselili novice, da sta v edinstveni publikaciji Mednarodne organizacije gluhoslepih (DbI) objavljena dva zapisa naših članic, Nike Jurc in Tanje Glušič.

Edinstvena publikacija, ki obsega vrsto zgodb mladih oseb z gluhoslepoto iz celega sveta je dostopna v angleškem jeziku. Do publikacije lahko dostopate s klikom na spodnjo povezavo.

DbI Youth Network-2021-New Publication