[ A+ ] /[ A- ]

Med 11. in 12. oktobrom 2023 sta predstavnici Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN, dr. Simona Gerenčer in strokovna delavka Marjana Kenda, v sklopu Erasmus+ projekta »Cross-cultural Project on Deafblindness« obiskali Zagreb. Skupaj s predstavniki danske organizacije The Specialist Consultancy for the Deafblind sta obiskali Hrvaško zvezo gluhoslepih DODIR, kjer so izpeljali še zadnji tematski dan z naslovom »Bridging the Gap«. S temo dogodka so želeli premostiti vrzel med gluhoslepoto in enakopravno vključenostjo ter se osredotočiti na vse načine, na katere lahko osebe z gluhoslepoto prispevajo k družbi.

Dr. Sanja Tarczay je na dogodku predstavila 2. globalno poročilo Svetovne zveze gluhoslepih (WFDB). Dr. Simona Gerenčer in Helle Buelund sta v sklopu tematskega dneva imeli predavanje na temo opolnomočenja oseb z gluhoslepoto in skupnosti gluhoslepih, Rasmus Hougaard Pedersen, Lasse Winther Wehner in Marjana Kenda pa so predstavili rezultate projekta ter pomen mednarodnega sodelovanja na projektih Erasmus+.

Po zaključku tematskega dneva jih je regionalna direktorica za Evropo in Evrazijo pri organizaciji Perkins International, gospa Darija Udovičić Mahmuljin, povabila na ogled Malega doma, javnega zavoda, ki nudi storitve otrokom in mladostnikom z množičnimi oviranostmi.

Ponovno bi se želeli zahvaliti dr. Sanji Tarczay in njeni ekipi za sodelovanje pri izvedbi tematskega dneva ter topel sprejem. Hvala tudi gospe Dariji Udovičić Mahmuljin za povabilo na ogled Malega doma.