[ A+ ] /[ A- ]

V sredo 12.10. 2022, smo se člani Združenja DLAN v spremstvu osebnih asistentov, zaposlenih in prostovoljcev, odpravili na celodnevni izlet na Dolenjsko, ki ga je organiziral in financiral Lions klub Ljubljana.

Na začetku poti  smo se ustavili v Čebelarskem društvu Barje, kjer smo ob vodenem ogledu izvedeli veliko zanimivosti o čebelah in čebelarstvu. Naslednji postanek smo imeli na Muljavi, kjer smo si ogledali cerkev Marije Vnebovzete, kjer nam je domači duhovnik predstavil znamenitosti cerkve. Spoznali smo cerkvene freske in si ogledali ter imeli tudi možnost otipati zlat oltar. Nato smo se ustavili v Zagradcu, kjer smo v bistroju prijazne domačinke Jožice poskusili domačo pogačo in izvedeli znamenitosti o domači elektrarni in izvirih reke Krke, ki se nahaja v bližini. V Žužemberku smo imeli vodeni ogledal gradu in izvedeli veliko zanimivosti o gradu in njegovi zgodovini. Nato smo imeli voden ogled Železo-libarskega muzeja in galerije, kjer smo prisluhnili predstavitvi o pridelavi železa ter si tudi ogledali in otipali posamezne izdelke v galeriji. Dan smo zaključili s poznim kosilom, se okrepčali ter odpravili nazaj proti Ljubljani.

Iskrena hvala Lions klubu Ljubljana, ki je omogočil ta prečudovit izlet, ter njihovi predstavnici, gospe Dunji Olgi Bohorič, ki nas je spremljala in poskrbela za nepozabno doživetje.